Image
Top
Menu

Tila- ja palvelusuunnitelmia Malmin pyöräkeskukselle

Suunnittelija
Hanna Lehtonen

Tutustu suunnitelmaan

Lähtökohdat:
Suunnitelmassa kahvilayrittäjä huolehtii pyöräkeskuksen toiminnasta ja palkkaa polkupyörien huollon ja korjauksen asiantuntijoita. Helsingin kaupunki tarjoaa toimintapaikan varusteineen, mm. työkalut ja huoltotilat, jonne asiakkaat saavat tulla itse huoltamaan pyöriään. Yrittäjä tekee yhteistyötä paikallisten yhdistysten kanssa tarjoamalla heille tiloja kokoontumisiin ja harrastetoimintoihin sekä koordinoi pyöräkeskuksen tapahtumia ja retkiä. Pyöräaseman tilat, vuokrapyörät ja tapahtumat ovat varattavissa internetin kautta. Ekologiset näkökohdat huomioidaan suunnitelmassa ja energian hankintaan käytetään aurinko- ja tuulivoimaa.


Suunnittelija
Anne Riikonen
Tutustu suunnitelmaan
Lähtökohdat:
Suunnitelmassa tila vuokrataan pyöräliikkeelle tai muulle yrittäjälle, joka palkkaa pyöräkeskukselle työntekijät. Liike järjestää tilassa haluamansa pyöräkeskuksen palvelut. Myös Helsingin kaupunki voi järjestää pyöräkeskustoimintoja tiloihin osittain.

Pyöräkeskuksen ideaalit toimintamallit ovat:
huoltoa – opastusta – opetusta
infoa pyöräilyyn liittyen (pyörätiet, kartat)
kahvila- ja oleskelutila
teemailtoja ja tapahtumia
foorumi pyörätoimijoille – pyöräilykulttuurin edistäjä
valvottu pyöräparkki


Suunnittelijat
Reeta Cagnani & Sofia Jakas

Tutustu suunnitelmaan

Lähtökohdat:
Pyöräkeskuksen päätoimijana suunnitelmassa on kahvilayrittäjä. Tiloissa toimii myös vapaaehtoisvoimin pyöritettävä Pyörähuoltamo. Tilassa työskentelee kahvilatyöntekijä sekä Helsingin kaupungin työntekijä. HKL:n koordinaattori työskentelee tiloissa projektiluontoisesti. Lisäksi tiloissa toimivat lähialueiden vapaaehtoistyöntekijät (urheiluseurat, yhdistykset jne.) yhteistyössä Helsingin kaupungin kanssa. Tiloissa järjestetään erilaisia tapahtumia ja kursseja.

Suunnittelija
Maiju Kianta

Tutustu suunnitelmaan

Lähtökohdat:
Suunnitelmassa Helsingin kaupunki vuokraa tilan keskukselle ja kilpailuttaa alivuokralaiseksi päätoimijaksi pyöräliikkeen. Pyöräliike hankkii keskukseen muut palvelut, kuten mm. tekee sopimuksen kahvilatoimijan kanssa. Henkilökunta myy tarvikkeita ja opastaa pyörän huollossa. Lisäksi pyöräkeskuksen palveluna suunnitelmassa pyöräparkki, tilaa tapahtumien järjestämiseen sekä vanhojen pyörien kunnostus ja myynti.

Suunnittelijat
Lappalainen & Juopperi

Tutustu suunnitelmaan

Lähtökohdat:
Suunnitelman lähtökohtina ovat kaikille avoin tila, toivomus pitkistä päivittäisistä aukioloajoista, yksityisyrittäjyyden mahdollistaminen sekä yhteisöllisyys. Suunnitelman verstas on itsepalveluverstas ja kahvila ollessa korkeatasoinen yksityisyritys, jonka aukioloajat takaavat myös verstaalle pitkät aukioloajat. Verstaan tilat ovat hieman erillään mahdollistaen tilojen maksuttoman käytön – esimerkiksi harrastajat voivat pitää kursseja tai kokoontua vapaasti viemättä yrittäjältä pöytäpaikkoja. Kahvilayrittäjä kuitenkin valvoo verstaan kuntoa ja asianmukaista käyttöä, mikä onnistuu helposti aukoitetun seinän ansiosta ja katsekontakti säilyy. Aulatilassa, lähellä verstasta on pieni varaosa-kauppa.