Image
Top
Menu
kesäkuu 5, 2015

Pyöräilyinstallaatio keräsi katseita ja kutsuja Nantesissa

Metropolian opiskelijoiden ideoima ja opettajien kanssa yhteistyössä suunnittelema, Helsingin kaupungin tukema pyöräilyinstallaatio edusti Ranskan Nantesissa järjestetyillä Velo-city 2015 -pyöräilymessuilla. “Virtuaalinen pyörämatka Helsingissä” poiki kolmen messupäivän aikana kysymyksiä, ehdotuksia ja ihailevia katseita.

Matkassa oli neljä opiskelijaa, päivystimme ständillä pareittain. Puukaaret erottuivat muiden esittelijöiden pisteistä ja herättivät ohikulkevien mielenkiinnon – ständi näytti monen mielestä valmiilta myyntituotteelta, vaikka sen oli tarkoitus ainoastaan esitellä Metropolian opiskelijoiden Helsingin kaupungille suunnittelemia pyöräilyä edistäviä konsepteja.


Näistä väärinkäsityksestä alkaneista keskusteluista syntyi mielenkiintoisia ideoita, esimerkiksi liittyen lasten liikenneopetukseen ja pyöräilyturistien tutustuttamiseen kaupungin pyöräilymahdollisuuksiin. Kolmen muunkin esittelijän ständien koukku oli virtuaaliajelussa, joten tätä trendiä kannattaisi ehkä hyödyntää enemmän myös meillä kotopuolessa.


Ständin suosiosta kertoo paljon, että se kutsuttiin vierailulle Belgiassa ensi vuoden syksyllä järjestettävään pyöräilytapahtumaan. Ihmetystä ja ihastelua herättivät itse installaation lisäksi ajatus siitä, kuinka oppilaitos tekee tiivistä yhteistyötä kaupungin kanssa ja kuinka vapaat kädet opiskelijoille on annettu konseptiensa suunnittelun ja toteutuksen suhteen.

Viesti tuntui olevan: jatkakaa samaan malliin, erottautumalla joukosta. Ei voi muuta kuin olla tyytyväinen palautteeseen, mutta tyytyä ei saa koskaan – aina voi tehdä parempaa.

teksti: Kiia Pitkänen

Submit a Comment