Image
Top
Menu

Ympyrätalon viereisten kioskien uuden käyttötarkoituksen suunnittelu, jossa huomioidaan pyöräilyn edistäminen.

Konsepti 1: Kallio Dreaming

Konsepti tekisi kioskeista ja niiden lähiympäristöstä kaupunkilaisten ja vierailijoiden kohtaamispaikan: kahvia, ruokaa, kulttuuria, tapahtumia. Kioskien viereiset puut poistettaisiin ja siihen rakennettaisiin erillinen kahvilarakennus sekä esiintymislava. Yhdessä kioskissa voisi olla työkaluja ja ammattiapua pyörän huoltoon ja korjauksiin sekä tavaravuokraamo. Toinen kioski olisi pop-up-paikka vaihtuville katuruokayrittäjille ja kolmas kioski pop-up-paikka eri kulttuurialoille, aloittaville yrittäjille ja opiskelijoille.

Konsepti 2: Circle House Corner

Toinen konsepti Ympyrätalon kioskeille tukee vahvasti pyöräilyä. Kioskien viereen rakennettaisiin pyörä- ja sähköskootterivuokrauspiste sekä skootterien latauspiste ja maanalainen pyöräparkki.
Yhdessä kioskeista olisi tee se itse -pyörähuolto, toisessa kahvila- ja smoothiebaari ja kolmannessa kaupunki-info-sovellus, joka tarjoaisi ladattavaksi paikallisten laatimia ohjelmia ja reittejä.

Suunnittelijat

Sara Grönberg (sisustusarkkitehtuuri), Paavo Helkama, Meri Suomela, Heidi Ukkonen (teollinen muotoilu)

Ohjaajat

Juha Ainoa ja Pasi Pänkäläinen

Konsepti on suunniteltu osana Helsingin kaupungin innvaatiorahaston rahoittamaa Liikkuvan Arjen Design 2.0 -projektia (2013 – 2016).

Lisää konseptista